-
آموزش تابع Indirect
در این مطلب با آموزش تابع Indirect با شما همراه خواهیم بود ؛ اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است ؛ که این تابع چه کاربردی دارد؟ با استفاده از این تابع می توانیم بدون آنکه فرمول اصلی خود را تغییر دهیم ، برای آن فرمول که اطلاعات خود را از سلولها میخواند، یک رنج متغیر ایجاد کنیم ؛ که حتی با اضافه یا حذف کردن سطر و ستون نیز خللی در کارکرد آن ایجاد نشود.
این تابع شاید برای اکثر افرادی که کاربر عادی اکسل هستند ممکن است کمی پیچیده به نظر بیاید، اما در ادامه خواهید دید که چطور می توانید از آن در محاسبات خود استفاده کنید. قبل از هر چیز به معرفی گرامر این تابع می پردازیم.
-
-
گرامر تابع Indirect در اکسل
-
(INDIRECT(ref_text,a1
- آرگومان اول تابع ref_text : در این بخش یک آدرس سلول یا ارجاع به یک رشته متنی یا یک محدوده نام گذاری شده قرار می گیرد.
- آرگومان دوم تابع [a1] : در این بخش از تابع نوع آدرس دهی معرفی می شود. در صورتی که این بخش از آرگومان را خالی بگذاریم یا عبارت True را وارد کنیم ، ref_text به سبک A1 و درصورتی که عبارت False را قرار دهیم ، ref_text بشکل R1C1 در نظر گرفته می شود. با توجه به این که استفاده از سبک اول برای آدرس دهی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد از این رو می توانیم آرگومان دوم تابع را نادیده در نظر بگیریم.
مطلب پیشنهادی >> آموزش تابع OFFSET و کاربرد آن
حالا به سراغ یک مثال ساده می رویم تا با نحوه کارکرد این تابع آشنا شویم. بطور مثال اگر ما سلول B1 را برابر سلول A1 قرار دهیم ، در داخل سلول B1 در حالت عادی مقدار سلول A1 را نمایش داده خواهد شد اما گر در داخل سلول A1 آدرس سلول دیگری را بنویسیم بطور مثال C1 و از تابع Indirect استفاده کنیم و کار قبلی را انجام دهیم این بار مقدار سلول B1 برابر با سلول C1 خواهد بود.
پس همانگونه که در بالا به آن اشاره شد تابع indirect این قابلیت را دارد که بتواند، محتوای یک سلول را (سلول C) که آدرس آن بصورت یک رشته متنی در سلول دیگر (سلول A) قرار گرفته بخواند و به نمایش درآورد. در واقع ما در مثال بالا آدرس سلول C را بصورت یک رشته متنی (“C1″=) در سلول A1 قرار دادیم و از طریق تابع Indirect که در سلول B1 است، توانستیم با فراخوانی سلول A1 به مقدار سلول C1 دست پیدا کنیم.
مطلب پیشنهادی >> آموزش تابع INDEX در اکسل
-
-
ترکیب تابع Indirect با سایر توابع
-
در مرحله بعدی به ترکیب این تابع با توابع دیگر می پردازیم ، به تصویر زیر دقت کنید ، در این تصویر نحوه ترکیب تابع Indirect را با تابع Sum مشاهده می کنید.
در ادامه ملاحظه خواهید کرد که چگونه می توان به اشکال دیگری هم از حالت ترکیبی این تابع استفاده کرد.
-
-
3 نکته که هنگام استفاده از این تابع باید به آن توجه کنید!
-
- به رفرنسی ارجاع دهید که معتبر است و وجود دارد ، در غیر اینصورت با خطای !REF# مواجه خواهید شد. در واقع به محلی از فایل خود عمل ارجاع را صورت دهید که وجود دارد ، بطور مثال به شیتی که اصلأ نیست ارجاع ندهید.
- با توجه به محدودیتی که در تعداد سطر و ستون های یک شیت وجود دارد ، باید توجه کرد که ارجاع یک رفرنس خارج از این محدوده انجام نشود ، در غیر اینصورت با خطای رفرنس مواجه خواهید شد.
- در صورتی که به یک فایل دیگر رفرنس دهی می کنید ، آن فایل حتمأ بایستی باز باشد ، در غیر اینصورت باز هم با خطای رفرنس روربرو می شوید.
مطلب پیشنهادی >> آموزش جمع بستن یک محدوده با Name Manager
در نمونه بعدی ملاحظه خواهید کرد که برای جستجو بین یک بازه زمانی هم می توان از تابع Indirect بصورت پویا استفاده کرد.