-
آموزش یکسان سازی واحد پولی در MSP
یکی از موضوعاتی که در پروژه های بزرگ ممکن است با آن مواجه شوید ؛ وجود بیش از یک واحد پولی در انجام هر فعالیت است. در پست های قبلی آموزش MSP راجع به ستون Cost و اضافه کردن واحد پولی صحبت کردیم ؛ اما اینبار قصد داریم تا در خصوص نحوه یکسان سازی واحد پولی در MSP با شما کاربران عزیز وب سایت مستر پلنر همراه باشیم.
برای انجام عمل یکسان سازی از نرم افزار اکسل هم میتوان استفاده نمود ؛ اما بجهت سهولت و همچنین جلوگیری از دوباره کاری و اتلاف زمان در صورت تغییر ساختار شکست کار WBS اینکار را بصورت مستقیم در نرم افزار MSP انجام میدهیم.
پروژه بالا را در نظر بگیرید که میخواهیم در آن از 2 واحد پولی ریال و یورو بصورت همزمان برای نمایش هزینه هر فعالیت استفاده کنیم ؛ در واقع بخشی از هزینه های یک فعالیت بر مبنای ریال و بخشی دیگر بر مبنای یورو خواهد بود ؛ بدین منظور کافی است ابتدا در نمای گانت چارت دو عدد ستون Cost1 و Cost2 را اضافه نموده و آنها را به ترتیب ریال و یورو تغییر نام داده و مبالغ مربوط به هر فعالیت را در آن وارد کنیم.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که علامت واحد پولی پیشفرض را از بخش تنظیمات نرم افزار مطابق تصویر زیر پاک میکنیم تا در ستون های Cost1 و Cost2 هیچگونه واحد پولی به نمایش در نیاید و برای نمایش مجموع مبالغ وارد شده ؛ حتمأ در بخش تنظیمات ستون ها از بخش calculation for task and group summary rows تیک Roullup را زده و از لیست کشویی گزینه Sum را انتخاب کنید.
در ادامه جهت یکسان سازی واحد پولی و نمایش نهایی بصورت ریال یک ستون از نوع Cost (Cost3) را مجددأ به نمای گانت اضافه کرده و فرمول زیر را در داخل آن درج میکنیم.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه میکنید ؛ ابتدا Cost1 خود دارای واحد ریال است را فراخوانی کرده ایم و در ادامه آن را با مقدار ستون Cost2 که واحد آن یورو بوده و در نرخ روز یورو ضرب شده است ؛ جمع کرده ایم ؛ توجه داشته باشید که با گذاشتن علامت های پرانتز ؛ اولویت در محاسبات را رعایت کنید.