-
تعریف مفاهیم مینوس و پلوس در پیمانکاری
برای اینکه درک صحیح از مفاهیم مینوس و پلوس در پیمانکاری داشته باشید، ابتدا باید مفهوم ضریب پیشنهادی پیمانکار یا ضریب پیمان را تعریف نماییم. با استناد به بند “د” از ماده 14 قید شده در شرایط عمومی پیمان، از تقسیم مبلغ پیشنهادی پیمانکار در زمان مناقصه یا ترک تشریفات مناقصه بر مبلغ برآورد اولیه کارفرما، ضریب پیمان یا ضریب پیشنهادی کل، حاصل میشود.
چنانچه عدد حاصل و ضریب پیمان، کمتر از یک باشد، به معنای این است که پیمانکار پیشنهاد تخفیف داده است و در اصطلاح به آن مینوس (MINUS) میگویند. اما اگر ضریب پیمان بیشتر از یک باشد به معنای این است که پیمانکار نسبت به برآورد اولیه کارفرما افزایش قیمت پیشنهاد داده است و در اصطلاح به آن پلوس (PLUS) میگویند. در مناقصات مینوس و پلوس بر حسب درصد بیان میشود. در حالتی هم که ضریب پیمان برابر یک باشد، در اصطلاح به آن نت میگویند و به صورت صفر بیان میشود و به معنای این است که قیمت پیشنهادی پیمانکار با قیمت برآورد اولیه کارفرما، یکسان است.
مطلب پیشنهادی >> نحوه تعیین برنده در مناقصه
-
بطور مثال اگر قیمت کارفرما 1000 ریال باشد
اگر شما قیمت 1000 ریال را پیشنهاد دهید قیمت نت یا ضریب یک است
اگر شما قیمت 1100 ریال را پیشنهاد دهید ضریب 1.10 یا 10 درصد پلوس است
اگر شما قیمت 900 ریال را پیشنهاد دهید ضدریب شما 0.90 یا 10- در صد مینوس است.
اما با توجه به تبصره 10 آییننامه مستندسازی به شماره 108972 منتشر شده در تاریخ 1385/05/09، حداقل و حداکثر مقدار مینوس و پلوس در پیمانکاری، نباید بیشتر و یا کمتر از ده درصد باشد، و اگر این اعداد خارج از بازه تعیین شده باشد، به این معناست که قیمت پیشنهادی غیر متعارف بوده و کمیته فنی – بازرگانی ملزم به بررسی مجدد آن پیشنهاد است.
از ضریب پیمان و مقادیر مینوس و پلوس در پیمانکاری، برای اعمال در صورت وضعیت اجرایی پیمان استفاده میشود. بدین صورت که ضریب پیمان، در مجموع مبالغ فصول به صورت پی در پی ضرب شده و هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه به آن اضافه میشود و صورت وضعیت در هر یک از شاخههای ابنیه، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی و… تنظیم شده و از مجموع این صورت وضعیتها، مبلغ ناخالص صورت وضعیت موقت یا قطعی بدست میآید.