-
آموزش تابع IF در اکسس
تابع IF در اکسس : یکی از توابع بسیار مهم و کاربردی که مورد استفاده کاربران قرار می گیرد تابع If می باشد. این تابع یک تابع شرطی است که از طریق آن می توان برقرار بودن یا عدم برقراری یک یا چند را از طریق یک یا چند تابع تو در تو مورد بررسی قرار داد. زمانی که از حالت Expression استفاده میکنید این تابع را بصورت IIF ملاحظه خواهید کرد. به تصویر زیر دقت کنید:
این تابع از سه آرگومان تشکیل شده است که عبارتند از :
- شرط
- برقرار بودن شرط
- عدم برقراری شرط
در تصویر اول ملاحظه می کنید که تابع را به این نحو نوشته ایم که در صورتی که در قسمت شرط اگر ID کمتر از عدد 1000 باشد تابع حرف A و در غیر اینصورت حرف B را به نمایش در آورد. لازم به ذکر است که اگر برای Expression خود نامی در نظر نگیرید اکسس بصورت خودکار از عبارت Expr1 استفاده خواهد نمود. خوب همانگونه که در تصویر زیر ملاحظه می کنید برابر شرط تعریف شده خروجی تابع به این صورت بوده است:
خوب حالا اگر قرار باشد یک بازه در این تابع تعریف کنیم چگونه بایستی عمل کنیم؟ در تصویر زیر نحوه پیاده سازی آن را به شما نمایش داده ام:
در ادامه
طبق تصویر بالا و شرطی که تعریف کرده ایم ، تابع بایستی برای ID های بین 996 تا 1000 ، در واقع ID های کمتر از 1000 و بزرگتر مساوی عدد 996 حرف A و برای غیر آن حرف B را به نمایش درآورد. در تصویر زیر نتیجه را ملاحظه می کنید:
به بحث در مورد نوشتن تابع IF بصورت تو در تو رسیدیم. با استفاده از این روش می توانیم شروط متعددی را در آرگومان Falsepart هر تابع اضافه کنیم. برای درک بهتر مسأله به شکل زیر توجه کنید:
با توجه به شروطی که در توابع تو در تو بالا تعریف کردیم نتیجه کار بشکل زیر خواهد بود.
مطالبی که مطرح شد کاربرد تابع IF در بخش Expression بود اما اگر می خواهید در خصوص کاربرد این تابع در محیط VBA بدانید از شما دعوت می کنم تا فیلم آموزشی زیر را تماشا کنید.