-
روش تنظیم جداول هزینه ای منابع در MSP
در یکی دیگر از بخش های دوره آموزش مایکروسافت پراجکت میخواهیم تا در خصوص نحوه تنظیم کردن جداول هزینه ای منابع در MSP صحبت کنیم ، این مطلب در ادامه پست قبلی که در مورد اعمال نرخ تورم بیان شد منتشر شده است.
فرض کنید که یک منبع با نام کارشناس داریم که دستمزد آن نسبت به خدماتی که ارائه میدهد متفاوت است ؛ بطور مثال این کارشناس در رسته های زیر در پروژه فعالیت دارد.
- کارشناس نظارت در تأسیسات برقی زون 1
- کارشناس بازرگانی دفتر مرکزی
- کارشناس بازرگانی سایت پروژه
- کارشناس اجرای تأسیسات برقی در زون 2
پس برای محاسبه دستمزد این کارشناس ؛ از آنجایی که نرخ آن متفاوت است ؛ می بایست 4 منبع ایجاد کنیم ؛ اما بجای اینکار امکانی در نرم افزار MSP وجود دارد که میتوان تا 5 جدول هزینه ای را برای جلوگیری از تکرار یک منبع مورد استفاده قرار داد. برای استفاده از این امکان کافی است تا ابتدا وارد نمای Resource Sheet شویم ، سپس روی منبع مورد نظر دابل کلیک میکنیم تا پنجره ای بنام Resource information به نمایش درآید.
در این پنجره جداول هزینه ای را که در تب هایی از A تا E قرار دارد مشاهده میکنید که در ادامه خواهیم گفت که چطور باید از آنها استفاده کرد. برای آنکه بدانیم هر تب یعنی از A تا E مربوط به چه نوع خدمتی است ، بهتر است تا از تب Notes که در کنار تب Costs قرار دارد ، نام گذاری مورد نظر خودمان را انجام دهیم.
بعد از نامگذاری نوبت آن است که جداول هزینه را تکمیل کنیم ؛ بطور مثال در جدول A که بصورت پیشفرض نرخ اولیه منبع در آن قرار دارد (نرخ دستمزد کارشناس نظارت در تأسیسات برقی زون 1) میتوانیم در بازه های زمانی دیگر نیز در صورت لزوم نرخ واحد دلخواه خود را در نظر بگیریم که در آموزش اعمال نرخ تورم در MSP راجع به آن صحبت کردیم ، حالا به همین ترتیب مطابق نامگذاری انجام شده نرخ های مربوط به ارائه خدمات را در جداول خودشان وارد میکنیم.
بطور مثال در جدول B دستمزد کارشناس بازرگانی در دفتر مرکزی را وارد میکنیم و اگر این نرخ در بازه های زمانی هم متغییر است میتوانیم در سطرهای بعدی آنرا اضافه کنیم.
-
تخصیص جداول هزینه ای به منابع
برای تخصیص جداول هزینه ای ابتدا بایستی مطابق آنچه در آموزش تخصیص منابع در MSP گفته شد عمل کرده و منبع کارشناس را به فعالیت های 1 تا 3 تخصیص دهیم که در تصویر زیر بطور نمونه انجام اینکار را برای فعالیت 1 مشاهده میکنید.
در ادامه مطابق تصویر زیر وارد نمای Resource Usage میشویم.
پس از ورود به این نما ملاحظه میکنید که فعالیت هایی که از منبع کارشناس در حال استفاده هستند به نمایش در آمده است ، از آنجایی که منبع کارشناس را به همه فعالیت ها تخصیص داده ایم ، این منبع در همه فعالیت های 1 تا 3 به نمایش در آمده است.
حال در این نما ستون های Cost و Cost Rate Table را با کلیک روی Add New Column اضافه میکنیم و سپس برای آنکه بتوانیم برای هر فعالیت از جدول هزینه ای خاص آن استفاده کنیم از ستون Cost Rate Table مطابق آنچه در بخش Note وارد کردیم انتخاب میکنیم.
در واقع با انجام این حرکت به نرم افزار اعلام میکنیم که فعالیت 1 از منبع کارشناس در جدول هزینه ای A استفاده میکند و همچنین فعالیت 2 از منبع کارشناس در جدول هزینه ای B و فعالیت 3 از منبع کارشناس در جدول هزینه ای C استفاده کرده است (از آنجایی که نرخ دستمزد در جدول C وارد نشده است ستون Cost رقم صفر را نمایش می دهد).
در این مطلب آموزشی در خصوص نحوه تنظیم و تخصیص جداول هزینه ای منابع در MSP آشنا شدید که یکی از موارد کاربردی در بخش تخصیص منابع در نرم افزار پراجکت می باشد.