شاید برای شما هم پیش آمده است که بخواهید فرمت نویسی در اکسل را انجام دهید. خوب اصلأ فرمت نویسی چیست و چه کاربردی برای ما خواهد داشت؟ فرض کنید مطابق تصویر زیر ؛ یک جدول دارید و می خواهید در آن حجم بتن ارسالی و هزینه آن را ثبت کنید :
حالا در صورتی که بخواهیم در ستون حجم بتن ارسال شده ؛ واحد سنجش را هم بنویسیم ؛ همانند آنچه در زیر ملاحظه می کنید خواهیم داشت ؛ در واقع متن در کنار عدد قرار می گیرد. در ادامه در سطر جمع کل می خواهیم تا با این شرایط یعنی زمانی که متن در کنار یک عدد قرار دارد عمل جمع را بر روی ستون حجم بتن ارسالی بدست آوریم.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه می کنید در سطر جمع کل تابع Sum را فراخوانی کرده ایم ؛ قاعدتأ باید پس از زدن کلید اینتر از روی صفحه کلید نتیجه جمع به نمایش در آید ؛ اما این اتفاق نخواهد افتاد و نتیجه عدد صفر به نمایش در خواهد آمد.
برای آنکه بتوانیم از اعداد در کنار متن بگونه ای استفاده کنیم ؛ که توابع بتوانند آن اعداد را پردازش و نتیجه را به نمایش در آورند ؛ بایستی از فرمت نویسی در اکسل استفاده کنیم. برای انجام اینکار ابتدا محدوده ای را که می خواهیم فرمت بر روی آن اعمال شود انتخاب می کنیم ؛ سپس راست کلیک کرده و گزینه Format Cells را انتخاب می کنیم ؛ پنجره Format Cells بشکل زیر باز می شود ؛ در این پنجره از تب Number وارد بخش Custom می شویم :
در ادامه مطابق تصویر زیر بایستی فرمت جدید را تعریف کنیم ؛ ابتدا عبارت General را انتخاب و پاک می کنیم ؛ سپس عبارت زیر را در داخل کادر می نویسیم :
“متر مکعب” ,0#
حالا در صورتی که در داخل ستون حجم بتن ارسال شده عدد وارد کنیم ؛ کلمه متر مکعب بصورت خودکار در کنار آن قرار خواهد گرفت و تابع Sum هم که قبل از اعمال فرمت قادر به محاسبه جمع اعداد وارد شده نبود ؛ بدرستی کار خواهد کرد.