-
هایلایت کردن سطرهای تکراری با ابزار Conditional Formatting
فرض کنید لیستی از اقلام ورودی به انبار را در دست دارید و قصد دارید تا مقادیر ورود به انبار محصولی خاص را از سایر محصولات با رنگی کردن متمایز کنید ؛ در این مطلب آموزشی به هایلایت کردن سطرهای تکراری از طریق فرمول نویسی در ابزار Conditional Formatting خواهیم پرداخت که در حل این مسأله و مسائل مشابه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
مطلب پیشنهادی >> روش هایلایت کردن داینامیک نمودار
-
-
از کجا شروع کنیم؟
-
برای شروع کار ابتدا محدوده ای که می خواهیم سطرها در آن هایلایت شوند را با کلیک چپ موس انتخاب می کنیم ؛ در این مثال محدوده ستون های A تا C از سطر شماره 1 تا 10 مورد نظر ماست که باید انتخاب شود. در مرحله بعدی از تب Home در گروه Styles روی گزینه Conditional Formatting کلیک می کنیم و از منوی باز شده روی گزینه New Rule کلیک کنید.
پس از انجام کلیک روی این گزینه پنجره New Formatting Rule به نمایش در خواهد آمد که در آن بایستی گزینه Use formula to determine which cells to format را انتخاب کنیم و در کادر پائین یعنی format values where this formula is true بایستی فرمول مورد نیاز جهت هایلایت کردن سطرهای تکراری را وارد کنیم.
در مرحله اول هدف ما این است که صرفأ سطرهای تکرار شده در ستون A را شناسایی کنیم در واقع با یک شرط توسط تابع Countif محصولات تکرار شده در ستون A را هایلایت کنیم.
پس از آنکه در مرحله اول فرمول را در کادر مربوطه وارد کردیم ؛ نوبت به آن خواهد رسید که در مرحله دوم با کلیک کردن بر روی دکمه Format شکل فرمت مورد نظر را برای آنکه عملیات هایلایت انجام شود مشخص کنیم ؛ پس انجام کلیک بر روی این گزینه وارد پنجره Format Cells خواهیم شد.
در این پنجره می توانیم رنگ مورد نظر را برای هایلایت شدن مشخص کنیم ؛ در نهایت با زدن دکمه Ok مشاهده خواهید نمود که نرم افزار اکسل موارد تکرار شده در ستون A را بصورت خودکار پیدا و رنگ آنها را تغییر خواهد داد.
مطلب پیشنهادی >> جستجو عبارت خاص و هایلایت آن در سطرها
-
-
استفاده از تابع Countifs برای بیش از یک شرط
-
در مرحله بعد می خواهیم کار را با دو شرط دنبال کنیم ؛ در واقع هدف ما اینبار استفاده از تابع Countifs است که بتوانیم از طریق آن سطرهای تکرار شده در ستون A را با شرط تاریخ بررسی و هایلایت را انجام دهیم ؛ در واقع اینبار علاوه بر تکرار در ستون A بایستی تاریخ نیز در ستون B تکرار شده باشد در اینصورت فرمول زیر را در کادر مربوطه وارد میکنیم.
پس از اعمال فرمول اینبار علاوه بر شرط دوم که در مثال قبلی عنوان گردید ؛ یک شرط جدید اضافه می گردد و نتیجه را بشکل زیر تغییر خواهد داد ؛ در حقیقت با ورود شرط دوم تمرکز بر روی سطرهایی انجام شد که اولأ در ستون A بیش از یکبار وجود دارند و همین سطرها در ستون B نیز در یک تاریخ تکرار شده اند.