-
با توابع متنی پرکاربرد در اکسل آشنا شوید!
در این فیلم آموزشی شما با ۸ تابع متنی پرکاربرد در اکسل آشنا خواهید شد و همراه با مثال نحوه استفاده کردن از آنها را فرا خواهید گرفت. توابع متنی کاربردهای فراوانی دارند و می توانند در مواقع مختلفی که قرار است پردازش هایی را بر روی متن ها در اکسل انجام دهیم ؛ به کمک ما خواهند آمد.
-
-
تابع Right
-
با استفاده از این تابع می توانیم از سمت راست به تعداد کاراکتری که برای آن مشخص میکنیم ؛ از متن موجود در سلول انتخاب شده جدا کرده و به نمایش در آوریم ؛ گرامر این تابع بصورت زیر می باشد.
([RIGHT(text,[num_chars
مطابق تصویر بالا هنگام بکارگیری تابع Right هدف این بود که به اندازه ۱۰ کاراکتر از سمت راست در سلول H2 جداسازی انجام شود ؛ که نتیجه آن نیز در کادر قرمز رنگ مشخص گردیده است ؛ در واقع این تابع همانند آنچه در گرامر آن دیده می شود از سمت راست سلول معرفی شده به اندازه ۱۰ کاراکتر را جدا کرده و به نمایش در آورده است.
-
-
تابع Left
-
با استفاده از این تابع می توانیم از سمت چپ به تعداد کاراکتری که برای آن مشخص میکنیم ؛ از متن موجود در سلول انتخاب شده جدا کرده و به نمایش در آوریم ؛ گرامر این تابع بصورت زیر می باشد.
([LEFT(text,[num_chars
مطابق آنچه در تصویر بالا ملاحظه می کنید با استفاده از تابع Left به اندازه ۶ کاراکتر از سمت چپ در سلول H2 جداسازی انجام شده است ؛ که نتیجه آن نیز در کادر قرمز رنگ مشخص گردیده است.
-
-
تابع Len
-
با استفاده از این تابع می توان تعداد کاراکترهای موجود در یک سلول را بدست آورد ؛ فرض کنید می خواهید کنترلی بر روی تعداد کاراکترهایی که یک کاربر می تواند در داخل یک سلول وارد کند داشته باشید ؛ برای انجام اینکار می توانید از تابع Len در کنار تابع IF در اکسل استفاده کرد. گرامر این تابع بصورت زیر است.
(LEN(text
همانطور که در تصویر بالا میبینید تعداد کاراکترهای موجود در سلول H2 شانزده می باشد که توسط تابع Len شمارش و به نمایش در آمده است. با تغییر تعداد کاراکترهای موجود در داخل این سلول تابع بصورت حودکار مجددأ تعداد را بروزرسانی خواهد نمود.
-
-
تابع Mid
-
با استفاده از این تابع می توان به تعداد و از یک کاراکتر خاص به بعد که مورد نظر ما می باشد ؛ عمل جداسازی انجام شود. گرامر این تابع بصورت زیر می باشد و نحوه استفاده از آن در تصویر زیر بیان شده است.
(MID(text, start_num, num_chars
در تصویر بالا سلول H2 را بعنوان اولین آرگومان تابع معرفی کرده ایم ؛ در آرگومان دوم ، شروع شمارش از کاراکتر شماره ۵ و در آرگومان سوم ، به اندازه ۹ کاراکتر عمل جداسازی را انجام داده ایم ؛ نتیجه مانند آنچه در کادر قرمز رنگ به نمایش در آمده خواهد شد.
-
-
تابع Lower
-
با استفاده از این تابع که در زبان انگلیسی کاربرد دارد ؛ می توان حروف وارد شده در یک سلول را بصورت حروف کوچک به نمایش در آورد ؛ درواقع در صورتی که متن موجود در یک سلول بصورت WWW.MRPLANNER.IR باشد ؛ آنرا بشکل www.mrplanner.ir در خواهد آورد. گرامر این تابع بشکل زیر است:
(LOWER(text
-
-
تابع Upper
-
این تابع بر عکس تابع Lower عمل می کند ؛ یعنی اگر یک متن بصورت حروف کوچک ؛ مثل www.mrplanner.ir نوشته شده باشد ؛ آنرا بشکل حروف بزرگ آن یعنی WWW.MRPLANNER.IR تبدیل خواهد کرد. این تابع نیز مانند تابع قبلی در زبان انگلیسی کاربرد دارد و گرامر آن بشکل زیر است:
(UPPER(text
-
-
تابع Proper
-
با استفاده از این تابع می توان حرف اول متن نوشته شده در سلول را بشکل حرف بزرگ درآورد. بطور این تابع کلمه amin را بصورت Amin در می آورد ؛ همانند آنچه در بالا به آن اشاره شد ؛ این تابع نیز در زبان انگلیسی کاربرد دارد و گرامر آن بشکل زیر است:
(PROPER(text
-
-
تابع T
-
با بکارگیری این تابع می توان محتویات یک سلول را از نظر وجود اطلاعاتی از نوع متن یا همان Text مورد بررسی قرار داد ؛ در واقع عملکرد این تابع به این صورت است که اگر در داخل یک سلول متن وجود داشته باشد ( عدد وجود نداشته باشد) عین متن را برمیگرداند این متن می تواند با اعداد نیز ترکیب شده باشد ؛ اما در صورتی که محتویات سلول متن نباشد ؛ یعنی صرفأ عدد باشد ؛ نتیجه ای را برنگردانده و نتیجه خالی خواهد بود. گرامر این تابع بصورت زیر است:
(T(Value