-
آموزش کاربردی تابع INDEX در اکسل
در این مطلب آموزشی با نحوه بکارگیری تابع Index در اکسل با شما کاربران گرامی همراه هستیم. از این تابع به منظور نمایش مقدار یک سلول که در یک محدوده خاص واقع شده است ؛ استفاده میکنیم. تابع Index از مجموعه توابع جستجو در اکسل میباشد و اغلب اوقات آن را با تابع MATCH بکار میگیرند ؛ ترکیب این دو تابع میتواند روش جایگزین مناسبی برای تابع VLOOKUP در اکسل باشد.
-
ساختارهای تابع INDEX چه تفاوتی باهم دارند؟
تابع Index با دو ساختار آرایه ای (Array Format) و مرجع (Reference Format) در اختیار کاربران قرار گرفته است که در ادامه به معرفی و کاربرد هریک از آنها خواهیم پرداخت.
-
ساختار آرایه ای
ساختار آرایه ای زمانی کاربرد دارد که قصد داشته باشیم ، مقدار یک سلول را که در یک محدوده مشخص قرار دارد ؛ پیدا و به نمایش در آوریم ؛ در اینصورت گرامر تابع INDEX بصورت زیر خواهد بود.
INDEX(array, row_num, [column,_num])
- آرگومانهای ساختار آرایه ای بصورت زیر است:
- Array: محدوده موردنظر
- Row_num: شماره ردیف مورد نظر
- Column_num: شماره ستون موردنظر
تذکر: آرگومانهای اول و دوم ضروری هستند و آرگومان سوم اختیاری است.
فرض کنید مطابق تصویر زیر میخواهیم تا آمار فروش تیرماه محصول شماره 2 را با استفاده از تابع index بدست آوریم ، برای انجام اینکار کافی است تا ساختار آرایه ای این تابع را فراخوانی کنیم.
INDEX(A1:C7;5;3)=
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه می کنید ؛ در آرگومان اول تابع محدوده A1:C7 را انتخاب کردیم ؛ آرگومان دوم شماره سطر که 5 است و در انتها شماره ستون که 3 است (ستون C) را وارد کردیم که نتیجه نهایی عدد 85 برگردانده شد.
-
ساختار مرجع
ساختار مرجع در تابع index زمانی کاربرد دارد که بخواهیم مقدار یک سلول را با انتخاب بیش از یک محدوده ، بدست آوریم ؛ ساختار تابع در این حالت بشکل زیر خواهد بود.
INDEX(reference, row_num, [column_num], [area_num])
- Reference: محدوده های مدنظر خود را در این قسمت وارد میکنیم ؛ توجه داشته باشید محدوده ها بایستی با علامت کاما از هم جدا و توسط پرانتزها بسته شوند.
- Row_num: شماره ردیف مورد نظر
- Column_num: شماره ستون مورد نظر
- Area_num: درصورتیکه محدوده در قسمت Reference را انتخاب کرده باشیم، در این بخش بایستی یک محدوده را انتخاب کنیم. محدوده ها به ترتیب انتخابشان شماره گذاری میشوند. اگر در این بخش چیزی وارد نکنیم، تابع از اولین محدوده استفاده خواهد نمود.
تذکر: آرگومان های اول و دوم ضروری و آرگومان های سوم و چهارم اختیاری هستند.
مطابق مثال بالا اینبار میخواهیم تا با استفاده از ساختار مرجع در تابع index ، مقادیر سلول های مورد نظر را در 2 محدوده بدست آوریم ، پس فرمول را بصورت زیر می نویسیم.
INDEX((A1:C3;A6:C7);2;2;1)=
همانطور که در فرمول بالا ملاحظه میکنید ؛ اینبار دو محدوده A1:C3 و A6:C7 بعنوان آرگومان اول تابع یعنی Reference معرفی شده است ؛ به ترتیب در آرگومان های بعدی ، سطر شماره 2 و ستون شماره 2 و در نهایت شماره محدوده 1 معرفی شده است که عملیات جستجو در این محدوده انجام شده و جواب برگردانده شده توسط تابع عدد 38 خواهد بود.
حال اگر شماره محدوده که در آرگومان دوم قرار دارد را به عدد 2 تغییر دهیم اینبار عمل جستجو در محدوده شماره 2 انجام شده و براساس شماره سطر و ستون وارد شده ؛ تابع عدد 79 را برمیگرداند.
INDEX((A1:C3;A6:C7);2;2;2)=
-
خطاهایی که در هنگام استفاده از تابع Index ممکن است با آن مواجه شوید!
- مقادیر آرگومان های Row_num و Column_num بایستی به سلول های موجود در محدوده اشاره داشته باشند، در غیر این صورت تابع INDEX خطای #REF! را نمایش خواهد داد.
- درصورتیکه که مقادیر هر یک از آرگومان های row_num ، column_num و area_num بشکل غیر عددی باشند، تابع INDEX خطای #NAME? را نمایش خواهد داد.
- اگر مقدار آرگومان row_num از تعداد ردیف های موجود در محدوده معین یا مقدار آرگومان Column_num از تعداد ستونهای موجود در محدوده معین یا مقدار آرگومان Area_num از تعداد محدودههای انتخاب شده بیشتر باشند، تابع INDEX خطای #REF! را نمایش خواهد داد.