-
انواع ماشین آلات عمرانی
در این مطلب آموزشی به معرفی انواع ماشین آلات عمرانی خواهیم پرداخت. امروزه بکارگیری ماشین آلات پیشرفته در صنعت ساختمان باعث کاهش زمان و هزینه مصرفی شده است. بنحوی که از طریق کاهش تعداد نیروی انسانی درگیر و نیز افزایش راندمان و کیفیت در انجام امور محوله توانسته است هزینه سربار در پروژه های عمرانی را کاهش دهد. انواع ماشین آلات عمرانی شامل کامیون، جرثقیل، دامپر، ماشین آلات حفاری و حفر تونل، بچینگ، لودر، گریدر، بیل مکانیکی، غلطک، بلدوزر و غیره می باشد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
صنایع تولید مصالح ساختمانی نیز از این موضوع مستثنا نبوده و تکنولوژی های نوین در این عرصه نیز تحولی شگرف پدید آورده است. برای آشنایی بیشتر با این ماشین آلات می توانید سری به سایت تولید کنندگان برتر ماشین آلات عمرانی در دنیا بزنید.
-
بولدوزر ها
بولدوزر ها انواع مختلفی دارند که برای پروژه های مختلف با توجه به مکان پروژه و وسعت آن انتخاب میشوند، به طور مثال تمامی ما بلدوزرهای با چرخ لاستیکی را در ساختمان سازی های درون شهری مشاهده کردهایم اما در پروژه های خارج از شهری که زمین در آن مکان گل آلود یا لغزنده است بلوزهایی با چرخ زنجیری به کار گرفته می شود. همچنین این که بولدوزر ها تیغه های مختلفی دارند که با توجه به نوع کاری که شما می خواهید با آن انجام دهید متفاوت هستند از بولدوزر ها برای خاک برداری ، صاف کردن جاده ها ، راهسازی و جاده سازی استفاده می شود.
-
کامیون ها
در ادامه به معرفی کامیون ها می پردازیم که نقش بسیار زیادی در زندگی ما دارند کامیون ها نیز برای کاربرد های مختلف، انواع مختلفی دارند. بیشتر کامیون هایی که ما مشاهده می کنیم، کامیونهای جاده رو هستند که برای حمل و نقل کالا نیز مورد استفاده قرار گرفته میشوند؛ در کنار این نوع کامیون ها، کامیون های غیر جاده ای را نیز داریم. از کامیون ها برای حمل انواع مصالح، آب، قیر، بتن، کانتینر و حتی سایر ماشین آلات عمرانی استفاده می شود.
-
دستگاه های حفر تونل
از دیگر ماشین آلات عمرانی میتوان به انواع ماشین آلات حفر تونل و چاه اشاره کرد. این ماشینآلات که به صورت تخصصی در صنایع و معادن کاربرد دارند. انواع مختلفی دارند که به طور معمول شامل دستگاه حفر تونل تی بی ام، دستگاه حفر تونل کله گاوی ، انواع دستگاه چال زنی و آتش باری ، انواع دریل و جامبو دریل و دریل واگن و انواع چکش های هیدرولیکی می باشند.
مطلب پیشنهادی >> عملیات حفاری و لاینینگ تونل چگونه انجام می شود؟
-
دامپر ها
دامپر ها که بیشتر در شهر سازی و جاده سازی استفاده می شوند. در واقع دامپر ها، فرغان های مکانیکی هستند که هم ظرفیت بالاتری دارند و هم سرعت عمل بیشتری. تفاوت انواع دامپر ها به طور معمول در میزان ظرفیت آن ها و نحوه تخلیه بار در آن ها می باشد.
-
جرثقیل ها
جرثقیل ها انواع مختلفی دارند که از تنوع بالایی هم برخوردار می باشند. با ورود جرثقیل ها به عرصه ساخت و ساز شاهد برپایی برج های بلند بتنی بودهایم. در واقع جرثقیل ها بالابر هایی هستند که به شما این امکان را می دهند تا بتوانید مصالح یا بتن را از هر نقطه ای به هر مکانی انتقال دهید به این صورت کار در فضای محدود شهری ممکن شده است. انواع مختلف جرثقیل شامل جرثقیل برجی ، ماشینی ، سقفی ، دروازه ای ، بازویی ، آویز و … می باشد.
-
بیل مکانیکی ها
بیل مکانیکی انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد آن مورد استفاده قرار می گیرد. انواع متنوعی از بیل های مکانیکی برای صنایع مختلف وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم؛ به طور مثال بیل مکانیکی هیدرولیکی برای حفاری و سنگ شکنی مورد استفاده قرار می گیرد یا بیل مکانیکی عنکبوتی که برای استفاده در زمین های لغزنده و خاکی کاربرد دارد و دیگر بیل مکانیکی ها شامل بکهو لودر ، بیل مکانیکی جام جلو یا بیل مکانیکی با جام معکوس یا کابلی یا منقاری و غیره می باشد.
-
گریدر ها
گریدر ها که اغلب برای راهسازی استفاده می شوند، وظیفه زیر سازی جاده های آسفالت را به عهده دارند که با حمل خاک به صورت دقیق، سطح جادهها را هموار می کنند. علاوه بر تنظیم شانه راه از گریدرها برای برفروبی و کندن جوی نیز استفاده می شود.