-
ترکیب تابع VLOOKUP و IFERROR
پیشتر در مطلبی در خصوص انواع خطاهای رایج در اکسل صحبت کردیم و دلایل ایجاد هریک را مورد بررسی قرار دادیم ؛ اما در این پست آموزشی قصد دارم تا شما را با یکی از توابع مهم در اکسل که برای کنترل خطا می توان از آن استفاده نمود آشنا کنم. این تابع IFERROR نام دارد و گرامر آن بصورت زیر است :
(IFERROR (value, value_if_error
-
- Value : سلول حاوی مقدار یا فرمول
- Value_if_error : مقدار در صورتیکه آرگومان اول تابع دارای خطا شود
مطلب پیشنهادی >> آموزش ساخت باکس جستجو در اکسل
مطابق تصویر بالا فرض کنید که می خواهید در یک لیست کارمندان ؛ نام آنها را با استفاده از درج کد پرسنلی توسط توابع جستجو Vlookup یافته و به نمایش در آوریم ، حالا در صورتی که نتیجه جستجو با خطا مواجه گردد و پیام مناسبی برای نمایش در این زمان وجود نداشته باشد ؛ این مسأله در کاربران حس خوبی را ایجاد نخواهد کرد.
حالا قصد داریم تا برای جلوگیری از نمایش خطا و نشان دادن یک پیام یا یک عدد یا حتی خالی ماندن یک سلول ؛ از تابع IFERROR که در بالا به آن اشاره کردیم ؛ استفاده کنیم. با استفاده از این تابع میتوانید به مدیریت رویدادهایی که امکان بروز خطا در آنها وجود دارد بپردازید.
مطلب پیشنهادی >> استفاده از WildCard در تابع Vlookup
-
-
چگونه از تابع IFERROR استفاده کنم؟
-
مطابق آنچه در بالا به آن اشاره کردیم ؛ می خواهیم با زدن کد پرسنلی هر فرد ؛ نام و نام خانوادگی آن در کادر مربوطه به نمایش درآید ؛ پس با استفاده از تابع وی لوک آپ دستور مورد نیاز را در سلول نام و نام خانوادگی درج می کنیم.
حالا با زدن دکمه اینتر از روی صفحه کلید ؛ از آنجایی که هیچ کد پرسنلی در باکس مربوطه وارد نشده است ؛ آرگومان اول تابع Vlookup یعنی سلول K4 ؛ فاقد مقدار است از این رو نتیجه تابع با پیغام خطای N/A# روبرو خواهد شد.
مطلب پیشنهادی >> تابع Xlookup در اکسل
در ادامه بایستی برای جلوگیری از نمایش N/A# در سلول ؛ از تابع IFERROR بشکل زیر استفاده کنیم ؛ در واقع پس از فراخوانی این تابع ؛ در آرگومان اول ؛ کل فرمول نوشته شده یعنی (VLOOKUP(K4;A2:B10;2;FALSE= می باشد را درج می کنیم و در آرگومان دوم پیام مورد نظر خود را که قصد داریم بجای پیغام خطای N/A# به نمایش درآید قرار می دهیم. نتیجه مانند آنچه در تصویر زیر ملاحظه می کنید خواهد شد.
مطلب پیشنهادی >> چگونه تابع Vlookup را برای چند ستون بنویسیم؟
حالا با تأئید فرمول ؛ در صورت خالی بودن سلول مربوط به کد پرسنلی ؛ بجای نمایش پیغام خطا ؛ عبارت در نظر گرفته شده جهت نمایش به کاربران ؛ دیده خواهد شد ؛ در تصویر زیر نتیجه نهایی را ملاحظه می کنید.