-
خطا های رایج در اکسل و روش برطرف کردن آنها
پس از وارد کردن فرمول در اکسل ؛ ممکن است بجای جواب فرمول ؛ با پیغام خطایی مواجه شویم. آشنایی با دلیل بروز این نوع از خطا ها و نیز روش رفع آنها شما را در حل مشکلات ایجاد شده در اثر این گونه از خطاها یاری خواهد کرد. در ادامه آموزش اکسل با 7 گونه از این خطا ها آشنا خواهید شد.
-
-
خطای !0/DIV#
- هنگامی که در فرمول عملیات تقسیم بر صفر رخ دهد ؛ خطای به نمایش در خواهد آمد. برای رفع این خطا لازم است تا فرمول را اصلاح کنید ؛ چون این نوع خطا یک خطای محاسباتی محسوب می شود.
-
-
مثال
در صورتی که مثلأ عدد 15 را بر صفر تقسیم کنیم یعنی در داخل سلول بنویسیم 15/0= با خطای !0/DIV# مواجه خواهیم شد. برای درک بیشتر این مسأله به تصویر زیر نگاه کنید.
-
-
خطای !REF#
- اگر در فرمول خود از آدرس سلولی استفاده کنید و سپس آن سلول را حذف کنید ؛ خطای !REF# را بجای نتیجه مشاهده خواهید نمود. برای حل این خطا باید در بخشی از فرمول که آدرس سلول حذف شده است ؛ آدرس جدید را وارد کنیم.
-
-
مثال
فرض کنید در سلول C1 فرمول A1+B1 را وارد کنیم ؛ در ادامه سلول A1 یا ستون A را حذف می کنیم ؛ مشاهده خواهید نمود که سلول C1 به B1 تبدیل شده و خطای !REF# به نمایش در خواهد آمد. به تصویر زیر نگاه کنید:
-
-
خطای ?NAME#
- هنگامی که یک کلمه ناشناس (بطور مثال متنی که بین ” ” قرار نگرفته است)استفاده شود ؛ خطای !NAME# در سلول به نمایش در خواهد آمد.
-
-
مثال
فرض کنید در سلولی فرمول 1000+mrplanner= را بنویسیم ؛ پس از زدن دکمه اینتر با خطای !NAME# مواجه خواهیم شد ؛ به تصویر زیر نگاه کنید :
حالا در صورتیکه بخواهیم دو رشته متنی بالا را بصورت صحیح با یکدیگر ترکیب کنیم بایستی آن را بصورت “1000”&”mrplanner”= بنویسیم. در واقع از علامت & برای ترکیب دو رشته متنی استفاده می کنیم.
-
-
خطای !VALUE#
- اگر در فرمول بین آدرس دو سلول که حاوی مقادیر متنی هستند ؛ یا دو مقدار ثابت متنی از عملگرهای ریاضی استفاده کنیم ؛ خطای !VALUE# دریافت خواهیم کرد.
-
-
مثال
فرض کنید فرمول C1=A1+B1 را نوشته ایم ؛ در سلول A1 مقدار 2000 و در سلول B1 مقدار Excel قرار دارد ؛ همانگونه که در بالا اشاره شده با زدن کلید اینتر نتیجه فرمول با خطای !VALUE# همراه خواهد بود.
-
-
خطای !NUM#
- زمانی که نتیجه یک فرمول یا تابع در محدوده اعداد تعریف شده قرار نگیرد و معتبر نباشد شاهد خطای !NUM# خواهیم بود. به عنوان مثال نتیجه بدست آمده یا خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد ؛ یا جذر عدد منفی که از تابع SQRT بدست آید.
-
-
-
خطای !NULL#
- این خطا زمانی بوجود می آید که نرم افزار اکسل نتواند محدوده مشخص شده را پیدا کند.
-
-
-
خطای N/A#
- یکی از خطاهای شایع که در نرم افزار اکسل رخ می دهد خطای در دسترس نبودن یا همان N/A# به معنای Not Available می باشد و بیشتر زمانی رخ می دهد که از توابع جستجو مانند Vlookup ؛ Hlookup و … استفاده می کنیم و این توابع قادر به یافتن مورد جستجو شده مورد نظر ما نیستند. به تصویر زیر دقت کنید ؛ در این مثال با استفاده از تابع Vlookup در ازای وارد کردن شماره پرسنلی بدنبال نام و نام خانوادگی خواهیم گشت. مطابق قاعده این تابع ؛ ستونی که مقدار متناظر شماره پرسنلی که در این مثال نام و نام خانوادگی است در ستون شماره 2 قرار دارد ؛ حالا اگر این ستون را حذف کنیم با خطای N/A# مواجه خواهیم شد.
-
راهنمای مسیر آموزش
-
فرمول نویسی در اکسل (اکسل مقدماتی قسمت 21)
-
شما هم اکنون در اکسل مقدماتی قسمت 22 حضور دارید!
-
فرم ورود اطلاعات در اکسل (اکسل مقدماتی قسمت 23)