-
معرفی انواع قید در پراجکت (Constraints)
در این مطلب از آموزش MSP به معرفی انواع قید در پراجکت Constraints خواهیم پرداخت. در نرم افزار مایکروسافت پراجکت امکان تعریف 8 نوع قید زمانی وجود دارد. قید زمانی ، در واقع نوعی محدودیت از نظر زمانی محسوب میگردد. در ادامه با انواع این قیود آشنا خواهید شد.
-
(As Soon As Possible (ASAP
با ایجاد این محدودیت ؛ فعالیت انتخاب شده در زودترین زمانی که وابستگی هایش اجازه می دهند ؛ آغاز میگردد. معمولأ اکثر فعالیت ها در یک پروژه از نوع ASAP می باشند و بصورت پیشفرض در MSP هنگامی که فعالیت را ایجاد کردیم ، قید زمانی آن بصورت ASAP تنظیم میشود.
مطلب پیشنهادی >> روش تعریف فعالیت ها در MSP
-
(As Late As Possible (ALAP
با انتخاب این محدودیت ، فعالیت در دیرترین تاریخ ممکن آغاز خواهد شد. فعالیت در این حالت بصورت بحرانی درخواهد آمد. از این قید برای آن دسته از فعالیت هایی در پروژه استفاده میکنیم که بخواهیم تا حد امکان به تأخیر بیفتند.
-
(Finish No Earlier Than (FNET
فعالیت زود تر از تاریخی که برای آن مشخص شده است ؛ پایان نخواهد یافت. زمانی که در ستون Finish بصورت دستی زمانی را بعنوان پایان برای فعالیتی وارد می کنیم ؛ این نوع قید برای آن فعالیت در نظر گرفته خواهد شد.
-
(Start No Earlier Than (SNET
در این نوع از محدودیت ؛ فعالیت زودتر از تاریخی که برای آن در نظر گرفته شده است ؛ شروع نخواهد شد. از این نوع قید ، زمانی استفاده می کنیم که بخواهیم یک فعالیت در تاریخی خاص شروع شود یا زودتر از تاریخ مورد نظر آغاز نگردد.
-
(Finish No Later Than (FNLT
با انتخاب این نوع محدودیت ؛ پایان آن فعالیت دیرتر از تاریخی که برای آن درنظر گرفته شده است ، اتفاق نخواهد افتاد.
-
(Start No Later Than (SNLT
در این حالت شروع فعالیت ؛ دیرتر از تاریخی که برای آن درنظر گرفته شده است ، اتفاق نخواهد افتاد ؛ این قید در مواقعی بکار میرود که بخواهیم یک فعالیت تا تاریخ معینی شروع شود.
-
(Most Finish On (MFO
این قید زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که بخواهیم ، یک فعالیت در تاریخی خاص به پایان برسد.
مطلب پیشنهادی >> مسیر بحرانی در کنترل پروژه چه مفهومی دارد؟
-
(Most Start On (MSO
این قید زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که بخواهیم ، یک فعالیت در تاریخی خاص شروع شود.
در بکار بردن محدودیت های زمانی باید دقت کرد ، چون استفاده نا مناسب باعث افزایش زمان و بهم ریختگی شبکه زمان بندی میگردد. گاهی اوقات ممکن است ، بطور ناخواسته تاریخی را بصورت دستی بعنوان شروع یا پایان یک فعالیت انتخاب کنیم ؛ با انجام اینکار برای آن فعالیت محدودیت ایجاد کرده ایم ؛ در حالی که واقعأ قصد ایجاد چنین محدودیتی را نداشته ایم.
لذا پیشنهاد میگردد ابتدا بدون هیچ محدودیتی و تنها با توجه به زمان و روابط بین فعالیت ها برنامه ریزی را انجام دهید. در صورتیکه نتایج مطلوب بود نیاز به ایجاد قید زمانی برای فعالیت ها نخواهد بود. با تخصیص قید زمانی به یک فعالیت ؛ آن فعالیت نسبت به سایر فعالیت ها که در اولویت کمتری هستند ؛ ارجحیت خواهد داشت.
-
چگونه قیود 8 گانه را در MSP به فعالیت ها تخصیص دهیم؟
برای تخصیص قید به یک فعالیت ابتدا بر روی آن یکبار دابل کلیک کنید ، با انجام اینکار پنجره Task Information باز خواهد شد ؛ البته متوان با انتخاب فعالیت و مراجعه به تب Task در گروه Properties روی گزینه Information نیز کلیک نمائیم.
مطابق تصویر زیر در پنجره Task Information وارد تب Advanced میشویم ، سپس با توجه به نیاز خود از قیود 8 گانه ای که در بالا به آنها اشاره کردیم از لیست کشویی Constraint Type قید مورد نظر خود را انتخاب میکنیم.
مطلب پیشنهادی >> انواع فعالیت از نظر وابستگی به منبع در MSP