-
روش رُندکردن اعداد با تابع ریاضی چگونه است؟
یکی از مواردی که هنگام کار در نرم افزار اکسل به آن نیاز پیدا می کنیم ؛ مسأله رُند کردن اعداد است. در این مطلب آموزشی با روش رُندکردن اعداد با تابع ریاضی خانواده Round آشنا خواهید شد.
-
-
تابع Round
-
اولین تابعی که به آن می پردازیم تابع Round است ؛ این تابع دارای دو آرگومان می باشد که گرامر آن بصورت زیر می باشد.
(ROUND(number, num_digits
-
- number : عدد مورد نظر برای رند کردن
- num_digits : تعداد رقم اعشار
در این تابع پس از آنکه سلول حاوی عدد را بعنوان آرگومان اول معرفی کردیم ؛ برای رندکردن این عدد از سه مقدار عددی در بخش رقم اعشار می توانیم استفاده کنیم که بصورت زیر خواهد بود.
-
- عدد مثبت : در اینصورت عمل رندکردن به میزان عدد مثبت از سمت راست عدد انتخاب شده برای رندکردن ؛ رند خواهد شد. در تصاویر زیر نمونه ای از انجام اینکار را ملاحظه می کنید.
مطلب پیشنهادی >> تبدیل عدد به حروف در اکسل
-
- عدد صفر : در اینصورت عدد انتخاب شده به یک عدد صحیح رند خواهد شد ؛ در این حالت تفاوتی بین مثبت یا منفی بودن عدد مورد نظری که میخواهیم آن را رند کنیم وجود نخواهد داشت ؛ به تصاویر زیر نگاه کنید.
-
- عدد منفی :در اینصورت عمل رندکردن به میزان عدد منفی از سمت چپ عدد انتخاب شده برای رندکردن ؛ رند خواهد شد. در تصاویر زیر نمونه ای از انجام اینکار را ملاحظه می کنید.
-
-
تابع RoundUp
-
از این تابع برای رندکردن اعداد دارای رقم اعشار به طرف بالا می توانیم استفاده کنیم ؛ گرامر این تابع بصورت زیر است و در تصاویر زیر نحوه استفاده از این تابع را میتوانید ملاحظه کنید.
(ROUNDUP(number, num_digits
-
- number : عدد مورد نظر برای رند کردن
- num_digits : تعداد رقم اعشار
مطلب پیشنهادی >> مرتب سازی داده ها چگونه انجام می شود؟
-
-
تابع RoundDown
-
از این تابع برای رندکردن اعداد دارای رقم اعشار به طرف پائین می توانیم استفاده کنیم ؛ گرامر این تابع بصورت زیر است و در تصاویر زیر نحوه استفاده از این تابع را میتوانید ملاحظه کنید.
(ROUNDDOWN(number, num_digits
-
- number : عدد مورد نظر برای رند کردن
- num_digits : تعداد رقم اعشار