-
آموزش نکات ستون Cost در MSP
در این مطلب آموزشی در خصوص ستون Cost در MSP که به منظور محاسبات مالی مورد استفاده قرار میگیرد صحبت خواهیم کرد ؛ قبلأ در آموزش تعریف منابع در MSP گفتیم که چطور عملیات تعریف انواع منابع انجام میشود و سپس در بخش تخصیص منابع در هر فعالیت ؛ منابع مربوط به آن را تخصیص دادیم. حال در صورت اضافه کردن ستون Cost یا هزینه به نمای گانت ؛ هزینه هریک از فعالیت ها به نمایش در خواهند آمد.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه میکنید ؛ از جمع هزینه هریک از فعالیت ها ؛ جمع هزینه بسته های کاری و در نهایت هزینه کل پروژه براساس منابع توسط نرم افزار محاسبه شده است.
-
ستون های Actual Cost و Remaining Cost
از خانواده ستون Cost ، ستون های Actual Cost (هزینه واقعی) و Remaining Cost (هزینه باقی مانده) وجود دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد. در حالت پیش فرض نرم افزار MSP با ورود به بخش Options تب Schedule تیک گزینه Actual Cost are always Calculated by Project در حالت فعال قرار دارد و این بدان معناست که محاسبات هزینه واقعی بصورت خودکار در پروژه و توسط نرم افزار انجام خواهد گردید.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه میکنید ؛ با پیشرفت پروژه و نمایش میزان آن در ستون Complete% اعدادی بصورت خودکار براساس ستون Cost در ستون های Actual Cost و Remaining Cost به نمایش درآمده اند ؛ در واقع میتوان گفت که که ستون Actual Cost هزینه انجام شده براساس پیشرفت زمانی صورت پذیرفته و Cost اولیه و ستون Remaining Cost هزینه باقی مانده براساس پیشرفت زمانی باقیمانده از پروژه و Cost اولیه بدست آمده است.
همانگونه که در بالا هم به آن اشاره کردیم با فعال بودن گزینه تیک گزینه Actual Cost are always Calculated by Project در تنظیمات نرم افزار امکان ورود اعداد بصورت دستی در ستون Actual Cost وجود نداشته و محاسبات توسط نرم افزار انجام میگردد ؛ که البته با غیر فعال کردن این گزینه میتوان هزینه واقعی انجام شده برای هر فعالیت را بصورت دستی وارد نمود.
یکی از مشکلاتی که در ثبت دستی اعداد در ستون Actual Cost وجود دارد این است که امکان ثبت ریز هزینه ها به منظور انجام بهتر کنترل هزینه پروژه در نرم افزار MSP وجود ندارد ؛ لذا کارشناس کنترل پروژه یا کنترل هزینه مجبور خواهد بود تا ریز هزینه های انجام شده واقعی را که فاکتور فروش آن در واحد مالی ثبت شده است در نرم افزار اکسل نگهداری و در صورت نیاز از آن گزارش گیری نماید.
برای حل این مشکل ؛ در نرم افزار مدیریت پروژه فارسی هوم پراجکت ؛ بخشی جهت ثبت هزینه های واقعی انجام شده در پروژه براساس کد WBS هر فعالیت موجود در برنامه زمان بندی وجود دارد که براحتی و بدون داشتن دانش حسابداری میتوان اقدام به مدیریت هزینه ها نموده و همواره میزان هزینه واقعی را با هزینه برنامه ریزی شده مقایسه و انحرافات ایجاد شده را کشف نمود.