برآورد حدودی منابع مورد نیاز فعالیتها
برآورد حدودی منابع مورد نیاز فعالیتها: در نوشته های بعدی بشکل مفصل تری در خصوص منابع بحث خواهیم کرد، اما در این مرحله هدف آموزش روش برآورد حدودی منابع مورد نیاز جهت انجام فعالیت هاست.
فرض کنید برای انجام فعالیتی به طور مثال دیوار چینی (مرحله برآورد مدت زمان انجام فعالیت) مدت زمان انجام آن یعنی Duration آن ۱۰ روز برآورد شده است. اولین سوالی که ممکن است ذهن مخاطب را به خود درگیر کند این خواهد بود که این فعالیت در مدت ۱۰ روز با چند نفر انجام می گردد؟
اگر فرض کنید که هر اکیپ دو نفره شامل یک استادکار بنا و یک کارگر بطور متوسط بتواند روزی ۱۵ متر مربع دیوار چینی انجام دهد ، بنابراین این اکیپ دو نفره در مدت زمان ۱۰ روز خواهد توانست ۱۵۰ متر مربع دیوار چینی را به اتمام برساند.
حالا اگر حجم دیوار چینی ما ۳۰۰ مترمربع باشد ( این حجم از روی نقشه ها توسط انجام متره بدست آمده است) برای انجام آن در مدت ۱۰ روز نیاز به دو اکیپ دو نفره مشتمل بر دو استادکار بنا و دو کارگر خواهیم داشت.
مثالی که در بالا به آن اشاره شد بیانگر این مهم است که رابطه مستقیمی بین منبع مورد نیاز جهت انجام فعالیت و مدت زمان انجام آن وجود دارد.
-
چرا منابع اینقدر اهمیت دارند؟
برای برآورد مدت زمان مورد نیاز برای اجرای فعالیت می بایست در ابتدا منابع مورد نیاز برای انجام آن فعالیت را تخمین زد. در خصوص کلمه منابع مورد نیاز جای بحث زیادی وجود دارد.
- آیا منظور منابع موجود و در اختیار است؟ بطور مثال ۴ نفر در قالب دو استاد کار و دو کارگر بیشتر در اختیارمان نیست ، در واقع مدت زمان مورد نیاز را بنابر راندمان این اکیپ بایستی بدست آورد ، یعنی خروجی منابع مورد نیاز جهت انجام فعالیت مورد نظر بایستی ۴ نفر باشد.
- آیا منظور حداقل منابع مورد نیاز است؟ یعنی منظور این است که فعالیت دیوار چینی تنها با یک کارگر ساده قابل انجام نبوده و نیاز به یک استاد کار بنا هم هست. بنابراین بایستی در این حالت خروجی منابع مورد نیاز جهت انجام فعالیت مورد نظر ۲ نفر باشد.
- احتمالأ منظور میزان منابعی است که باید با توجه به بودجه در اختیار جذب کرد؟ در این حالت ممکن است توجیه داشته باشد که از سه اکیپ ۲ نفره شامل سه کارگر ساده و سه استادکار بنا برای انجام فعالیت استفاده کنیم.
- شاید هم منظور حداکثر نیروی قابل بکارگیری در فعالیت مورد نظر با توجه به محدودیت فضای کاری جهت انجام آن است. برای مثال بالا فرض کنید که در نهایت ۸ نفر در قالب ۴ اکیپ دو نفره فضای کافی برای انجام کار را داشته باشند.
مواردی که در بالا به آنها اشاره گردید به این دلیل بود که از نظر مفهومی مشحض می شود که نوع نگاه یا استراتژی ما در برآورد منابع مورد نیاز فعالیت و متعاقبأ مدت زمان برآوردی مورد نیاز جهت انجام فعالیت بسیار موثر است.
در مطلب بعدی نحوه محاسبه زمان مورد نیاز و روش های برآورد زمان مورد نیاز جهت انجام فعالیت را خواهیم دید.
منبع : دکتر محمد بزازی